4 F

Huszák Nikolett

2020. január 26.

Reális célok nélkül nincsen motiváció, mint, ahogy motiváció nélkül célok sincsenek. Vagy ha vannak is, motiváció nélkül egyhelyben topogás van.

Egész életemben célokat tűztem ki. Sokan viccelődtek is velem, hogy éppen elértem az egyiket, máris találtam egy újabbat. Igen! Ebben hiszek, ez vitt és visz előre a mai napig és hiszem, hogy ha megtaláljuk a reális céljainkat, megjelenik bennünk az ’elérhető’ érzése, amely olyan belső energiát mozgósít bennünk, amitől szárnyra kapunk és ez maga a motiváció.

Fontos azonban megjegyezni a 4F fontosságát.
4F: Felelősség, Fokozatosság, Fókusz, Fegyelem.

Tudatosítás, hogy saját céljaidért Te magad vagy felelős. Ez a Te életed és rajtad múlik, hogy mit hozol ki belőle. Lépésről lépésre haladva, az apró sikereket megünnepelve tudsz eljutni a végső célig. Egyik napról a másikra nem lehet lefutni egy maratont. Tudatosság kell hozzá, fókuszáltság, hogy a cél lebegjen a szemed előtt minden reggel, amikor felkelsz. Tudatosítsd magadban, hogy mi az adott napi kicsi cél, amely elvisz Téged a nagy célodhoz. És fegyelmezetten, kitartóan tedd meg az apró lépéseket.

Mi lesz a következő apró lépésed a célod felé?