Bolondos április

Huszák Nikolett

2020. május 1.

Hogy május 1-jén, a Munka ünnepén miért a bolondos áprilisról írok?

A válasz nagyon egyszerű. Azért, mert az egész hónap bolondos volt.

Egy hónap korlàtozott kijàràssal és home-office-ban, közben az online tér kibővülésével olyan lehetőségek bukkantak elő, amire nehéz lett volna nemet mondani.
Ahogy korábbi bejegyzéseimben már írtam, a folyamatos tanulásban és fejlődésben hiszek, így akár mondhatnám azt is, hogy április a tanulás és tanulságok hónapja volt.

KIJÁRÁSI KORLÁTOZÁS és HOME-OFFICE

EL kellett fogadnom, hogy az addigi életem és rutinom pillanatok alatt megváltozott és egy nálam magasabb rendű dolog korlátoz a szabadságomban. Az új helyzethez való alkalmazkodás beletelt kettő hétbe és ebben a megváltozott helyzetben új napirendet és egyben hozzáállást is ki kellett alakítani magamban. Két hétig szenvedtem, mert káosz volt otthon, a gondolataimban, a gyerkőc sulis dolgai körül (legalább a párommal nem J ) aztán megráztam magam, újra gondoltam, újra terveztem, átértékeltem és hálát adtam minden nap egészen az apró dolgoktól az egészen nagyokig és bízom benne, hogy az azóta tartó egyensúly még sokáig fennmarad.
Az elmúlt hetekben a csapból is az folyt, hogyan lehet ezt az időszakot áthidalni, így ha valaki esetleg még nem találta volna meg az egyensúlyát, akkor számos cikket és tippet, illetve jótanácsot talál online.

TANULÁS ÉS TANULSÁG

Március 16-án, amikor az első home-office napomat töltöttem otthon, el sem tudtam képzelni, hogyan fog bármi más beleférni a napomba, hiszen multifunkcióban kora reggel keltem, olvastam vagy meditáltam, utána, amíg a gyerkőc fel nem ébredt, elkészítettem a reggelit és előkészítettem az ebédet, közben összeszedtem magam, hogy az online meetingekre mégse kócosan üljek le. Aztán napközben dolgoztam és tanultam a gyerkőccel és persze jó lett volna délután sportolni is…
Na, így indult….

Aztán áprilisban történt valami, aminek hatására a napirend kialakítását követően egyre több online webinar, továbbképzés ugrott fel. És amiért szintén nagyon hálás vagyok, hogy a vírus sújtotta időszakban sok ezek közül ingyenesen vagy minimális ráfordítással voltak elérhetőek. Így a napi rutin és a délutáni műszak egy részét az online továbbképzések töltötték ki, melyek elképesztő energiákat szabadítottak fel bennem és adták a motivációt mind a munkámhoz, mind pedig a másik két szenvedélyemhez, a coachinghoz és a sporthoz.

És, hogy melyek a tanulságok, amelyeket én levontam magamnak?
· az új helyzetben nézőpontot kellett váltanom
· nem megijedni kellett, hanem a változásban a lehetőségeket megkeresni
· újra kellett terveznem mindent
· elfogadni, hogy nem tudok mindent irányítani
· meg kellett látnom, hogy mi az, amire hatásom lehet és mi az, amire nem
· amire pedig hatást tudtam gyakorolni, azt meg is kellett lépnem
· át kellett gondolnom, hogy mennyi mindenért lehetek hálás az életemben
· a legnagyobb tanulság, amit viszont még tanulok…ELŐSZÖR A FONTOSAT!

Május 1. van, odakint csiripelnek a madarak, szakad az eső, írom ezt a posztot, közben mosoly van az arcomon és bár nem tudom, hogy mit hoz a május, de bármi is legyen az, a bolondos április már így is nagyon sokat tanított nekem.